eur:
396.05
usd:
354.65
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Ámokfutó sofőrt üldöztek, településeken keresztül menekült a rendőrök elől

Az ittas, érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező férfi többször ráijesztett autójával két kerékpározó nőre, miután kikosarazták őt. Amikor a bajbajutottak segítségére siettek, a férfi elhajtott, de elveszítette uralmát kocsija felett, és majdnem nekiütközött egy teherautónak, aztán pedig

Közúti veszélyeztetés és ittas vezetés miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki először autójával megpróbált leszorítani két kerékpározó nőt, akik visszautasították ismerkedési szándékát, majd ezt követően az elkövető kis híján összeütközött egy teherautóval – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a közlekedési bűncselekmények miatt már többször is elítélt férfi még 2022 júniusában Törtelen okozta a balesetet ittas állapotban, ráadásul érvényes vezetői engedélye sem volt. A járműben ülve figyelt fel a két nőre, akik az úttest mellett húzódó kerékpárúton haladtak. A férfi hozzájuk közelebb sorolva megpróbált velük beszélgetést kezdeményezni, de a nők visszautasították közeledését.

Ezen a vádlott feldühödött és elkezdte feléjük kormányozni autóját, felhajtva a kerékpárútra. Az ijedt nők leugrottak a biciklikről, és beálltak egy ingatlan kapujába. Ekkor a férfi megindult feléjük, majd 10-15 centiméterre tőlük megállt. Ezt a vádlott négyszer-ötször megismételte, miközben trágár szavakkal szidalmazta őket. Mikor azonban meglátta, hogy két másik személy a sértettek segítségére siet, elhajtott.

A megindulást olyan nagy lendülettel kezdte meg, hogy elveszítette az uralmát a jármű felett és a közeli kereszteződében majdnem nekiütközött egy szabályosan közlekedő teherautónak.

Ezt követően a rendőrök meg akarták állítani Cegléden, de tovább száguldott. A járőrök több kilométeren át üldözték, végül egy rokona padlásán sikerült elfogniuk a férfit a ceglédi rendőröknek.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×