eur:
390.67
usd:
364.82
bux:
68272.18
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Métereken át húzta az ablakba kapaszkodó idős nőt a kölcsönautóval

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a 48 éves nő ellen, komoly veszélynek tette ki a sértettet.

A vádirat szerint a tulajdonos 2023 során több alkalommal kölcsönadta a vádlottnak a gépkocsiját, azonban 2023. július 1-én a férfi lakásán összevesztek és visszakérte a nőtől a kulcsokat, valamint a forgalmi engedélyt. A nő nem akarta visszaadni az autót, a ház előtt vitatkoztak ezen, mikor csatlakozott hozzájuk a férfi 69 éves édesanyja is - írja közleményében az ügyészség.

Ezután a férfi visszament a lakásba, a nő pedig beült az autóba és elindult vele. A sértett édesanyja megpróbálta visszatartani a sofőrt, a gépkocsi elé állt, azonban a vádlott irányváltoztatás nélkül gyorsítani kezdett felé.

A sértettnek félre kellett előle lépni, majd a mellette elhaladó jármű jobb első ajtajának ablakkeretébe kapaszkodott, közben folyamatosan kiabált a nőnek, hogy nem viheti el az autót.

A sofőr mintegy 15 méteren keresztül vonszolta a sértettet ily módon, ezt követően az idős nő a földre esett és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A járművet több mint egy héttel később, megrongálódva találták meg, az indítókulcsot a vádlott egy ismerőse postaládájába tette.

Az elkövető ellen erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést és tiltsa el a közúti járművezetéstől is. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×