eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Credit card terminal at large store at the cashier station.
Nyitókép: fotofrog/Getty Images

Klubkártyával ügyeskedő pénztáros srác ellen emeltek vádat

A vásárlók fizettek, de nem minden forint ment be a kasszába.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki egy hatvani áruházban hónapokon át saját zsebre dolgozott - közölte a Heollal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, áprilistól pénztárosként. A vádlott módszere az volt, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékekért kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve a ruházatába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól. A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5 millió 673 ezer forintot tulajdonított el az áruháztól.

Úgy bukott le, hogy tetten érték, ekkor 250 ezer forint volt nála.

A többlet egyébként úgy keletkezett a könyvelésben, hogy minden vásárlás "klubkártyás volt", saját klubkártyáját húzta le a fiatal férfi.

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.

A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére.

Korábban volt már egy kísértetiesen hasonló eset.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×