eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Pofátlanítás a fővárosban: az egyik eset a rendőröket is sokkolta – videó

A rendőrök és a társhatóságok bemértek gyorshajtókat, előállítottak ittas, bódult és engedély nélkül vezetőket, találtak közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2023. július 14-én estétől másnap reggelig komplex közlekedésrendészeti akciót szervezett, aminek végrehajtásában a kerületi Közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, valamint polgárőrszervezetek is részt vettek.

A szolgálati jelleggel ellátott („csíkos”) járőrautók mellett jelzés nélküli „pofátlan(tan)ító” gépkocsit, valamint mobil ellenőrzőállomást is bevetettek a kirívó közlekedési jogsértések, a másokra veszélyt jelentő vezetők, valamint az engedély nélkül átalakított járművek kiszűrésére.

Tíz embert állítottak elő: kettőt ittas-, egyet bódult állapotban történő, ötöt engedély nélküli járművezetés, egyet-egyet pedig kábítószerfogyasztás gyanúja, illetve szabálysértési körözés miatt. A ferihegyi gyorsforgalmi úton megállított egyik ittas vezető felelőtlensége a rendőröket is megdöbbentette: a férfi feleségével és két gyermekével nyaralni indult ilyen állapotban. A családfő ellen büntetőeljárás indult – írja a Police.hu.

Szabálysértési feljelentést összesen tizennyolc emberrel szemben tettek: három alkalommal forgalomból kivont vagy engedély nélkül átalakított gépkocsik miatt – ezekben az esetekben a forgalmi engedélyt is elvették. Sebességtúllépés miatt hat járművezető kapott bírságot, illetve indult eljárás velük szemben. Az intézkedő rendőrök kilenc közbiztonságra különösen veszélyes eszközt is találtak, köztük két engedély nélkül tartott gáz- és riasztópisztolyt. Ezeket elvették, a birtoklókkal szemben szabálysértési eljárást indítottak.

A XVIII. kerüelti pofátlan(tan)ításról készült videós összeállítás itt tekinthető meg.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×