eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Ledobta a kutyát a negyedikről

Az állat elpusztult, a törvényszéki közlés szerint a férfi nem ússza meg.

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a férfi 2020. május 19-én - ismeretlen előzmények után - felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult.

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, "a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett".

A bíróság álláspontja szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen. Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a "cselekmény gátlástalanságát".

"A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől" - közölte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×