INFORÁDIÓ 
2020. október 25. vasárnap
Bianka, Blanka

kutya

2020.10.05. 19:03

Másképp látják egymást a kutyák és az emberek

Kutyák és emberek vizuálisinformáció-feldolgozását vizsgálták közös kísérletükben magyar és mexikói tudósok. Kiderült, hogy a két fajnál nem ugyanazok a képek hozzák működésbe ugyanazt az agyi területet, hanem a fajtársak látványa, tehát amikor kutya kutyát, ember pedig embert lát. Korábban úgy gondolták, a kutyák a kutyaarcokra érzékenyek, de az új tapasztalatok szerint a fajtársra van megkülönböztetett érzékenységük, az embernél viszont az arc- és nem a fajtárs-preferencia az elsődleges.
2020.09.20. 15:59

Plüsskutyákkal nyűgözte le a zsűrit a Famelab nyertese

Vékony Kata biológus nyerte az idén harmadik alkalommal megrendezett FameLab tudománykommunikációs verseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti a magyar tudósokat a novemberi nemzetközi döntőben.
2020.08.01. 20:25

Rendkívüli dolog derült ki a kutyák agyi működéséről – videó

A Nature lapcsalád egyik folyóiratában, a Scientific Reportsban jelent meg az ELTE Etológiai Tanészékének kutatása. A kutyák agyi működését vizsgálták, azt, hogy milyen hatékonyan elemzik, ismerik fel a beszédhangot, azonosítják be a beszélő személyeket.
2020.07.18. 20:22

Különleges hasonlóságot mutatnak a malacok és a kutyák

A családban nevelkedő kutyák és törpemalacok hasonlóan kommunikálnak az emberrel, figyelnek a gazdájukra, de ha valamilyen feladatot kapnak, a malacok – a kutyákkal ellentétben – önállóan lendülnek akcióba, saját maguk akarják megoldani a problémát. Az ELTE Etológiai Tanszékének újabb kísérletéről Andics Attilát, a MTA-ELTE Lendület Neuroetológiai Kutatócsoport vezetőjét kérdezte az InfoRádió.
2020.07.09. 06:44

Amikor a rendőrnek joga van betörni a szélvédő üveget

Egész nyáron figyelni fogják a rendőrök a strandok, bevásárlóközpontok árnyékmentes parkolóit. Az Országos Rendőr-főkapitányság pedig arra figyelmeztet, hogy a felforrósodott kocsikban senki ne hagyjon állatot.
2020.06.27. 18:37

Bebizonyították, hogy a kutyák tudják, hogy mit csinálnak

A kutyák képesek visszaemlékezni az általuk korábban végrehajtott akciókra, vagyis tudatában vannak bizonyos cselekvéseiknek, derül ki az ELTE Etológia Tanszék Scientific Reports folyóiratban publikált legújabb kutatásából.
2020.06.11. 08:15

Kivilágított futókör, kutyás élménypark - ezt ígéri őszre a Városliget

Multifunkciós sportpályákkal, futókörrel, terepjátszótérrel, újabb kutyás élményparkkal, promenáddal és megújult botanikus kerttel is gazdagodik a Városliget a kert- és tájépítészeti felújítás őszre befejeződő, második ütemében - közölte Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.
2020.05.24. 11:35

Újabb veszély leselkedik a kutyákra és a macskákra

Hamarosan kezdődik a szúnyogok évadja, ami különösen komoly kihívást jelent a gondos kutya-, illetve macskatartóknak, mert hazánkban is mind gyakoribb a szúnyogcsípés által terjedő szívférgesség, amely halálos is lehet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018