eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Railroad and referral on metro between Lausanne and Renens.
Nyitókép: Getty Images/ Gustave Deghilage

Halálba vitte feleségét, felfüggesztett ítéletet kapott

Hetényegyháza irányába tartottak, amikor a férfi úgy hajtott a vonatsínekre, hogy előtte nem nézett körbe.

Egy férfi feleségével tavaly március 18-án este, Kecskemétről Hetényegyháza irányába ment autóval. Egy földútra kanyarodtak, amit egy olyan vasúti átjáró keresztezett, ami sem sorompóval, sem fényjelzővel nem biztosítottak – írja a bíróság.hu.

A férfi nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e, és nem vette észre a jobbról érkező, szabályosan közlekedő vonatot. A vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 km/h sebességgel ütközött a személygépkocsi jobb oldalának, és az autót mintegy 60 méteren át tolta maga előtt, mielőtt megállt.

A baleset következtében

a házaspár súlyos sérüléseket szenvedett, a feleség már a helyszínen életét vesztette.

A Kecskeméti Járásbíróság egy év négy hónap – végrehajtásban három év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre, valamint két év járművezetéstől eltiltásra ítélte az 59 éves kecskeméti férfit. A férfi beismerte bűnösségét, a tárgyalás tartásáról lemondott. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×