eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kivizsgálták a rendőrök fegyverhasználatát, a szóvivő nem reagál "dilettáns" felvetésekre

Szakszerű volt a lőfegyverhasználat, a munkatársak minden képesítéssel rendelkeztek, minden kényszerítő eszköz is megvolt náluk - ezt állapította meg a rendőrségi vizsgálat a múlt heti újbudai rendőrgyilkosság után.

Mint arról az Infostarton beszámoltunk január 12-én éjjel leszúrtak egy rendőrt, kettő másikat pedig megsebesítettek Újbudán. A támadót lelőtték, de életben maradt.

A rendőri intézkedést kivizsgálták, erről számoltak be a BRFK-n. A vizsgálat szerint elég rendőrt küldtek a helyszínre, nem tudtak olyan információról, ami több embert igényelt volna. Erről egyébként az InfoRádióban egy szakértő markáns véleményt fogalmazott meg.

Gál Kristóf rendőr alezredes arról is tájékoztatott "megrázó olyan információkat olvasniuk, amikben a szakmaiság esetleges hiányáról írtak". Úgy fogalmazott:

"dilettáns megállapításokra ebben az esetben és a későbbiekben sem fognak reagálni".

A szóvivő tájékoztatása szerint az elhunyt rendőr temetése nem lesz nyilvános, a sajtótól pedig azt kérték, ne vegyenek részt rajta – írja a Telex beszámolója.

A támadóról azóta kiderült, hogy hangokat hallhatott, ezért támadhatott. A férfi eleinte megtagadta a vallomástételt és a gyanúsítás ellen is panaszt tett.

A megkéselt rendőrt, Baumann Pétert előléptették és hősi halottnak nyilvánították.

Baumann Péter februárban lett volna 30 éves.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×