eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Nyöszörgő hangokat hallott a rendőrökre támadó férfi

Beszélt a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi ügyédje.

Az egyik budapesti kórházban, videókonferencia útján hallgatta meg a nyomozási bíró a rendőrökre támadó férfit. Az ülésen a férfi tényfeltáró, beismerő vallomást tett. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A védő hozzátette: védence aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. A kést is korábban emiatt vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet. Mikófalvi Ádám elmondása szerint védence a kést később önként átadta a kiérkező rendőröknek.

„Az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása, és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatait” – zárta Mikófalvi Ádám a hirado.hu szerint.

Időközben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei rendőr-főkapitányság elismerte, Sz. Szilárddal szemben a gyilkosság előtti napokban Szolnokon is intézkedniük kellett a rendőröknek. Az akkor is drog hatása alatt lévő, magáról nem tudó férfi a Blikk információi szerint a Magyar Honvédség szolnoki, Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljának kerítésén akart átmászni, de az őrség ezt megakadályozta, kívül tartotta, s rendőrt hívtak hozzá.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×