eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kisteherautó az M5-ös autópályán, a Nagykőrösi úti használtcikk-piac közelében, amelyet rendőrök tartóztattak fel 2022. november 14-én. Rendőrök ellenőrizni akarták a főváros felé haladó járművet, de az nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó felé. Az embercsempészeket - két, magát irakinak valló férfit - a XIX. kerületben fogták el.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Hallgatnak, de panaszkodnak a Budapesten magyar rendőrökre lövöldőző embercsempészek

Máris gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a migránsfurgonból rendőrökre lövő embercsempészeket.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közlekedési bűncselekmények miatt nyomoz a két, magát iraki állampolgárnak valló férfi ellen, akik rendőrök elől menekülve lövöldöztek migránsokat szállító furgonjukból az őket üldöző egyenruhásokra - derül ki az ügyészség keddi közleményéből.

Mint ismert, hétfő reggel két külföldi férfi az M5 autópályán Budapest irányába közlekedett egy magyar rendszámú kisteherautóval, amelynek rakterében 21, magát szír állampolgárnak valló, hazánkban illegálisan tartózkodó személyt szállítottak.

A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt intézkedni akartak a járműben utazó személyekkel szemben, a kisteherautó vezetője azonban figyelmen kívül hagyta a megállásra utasító jelzéseket, majd több alkalommal nagy sebességgel irányjelzés nélkül sávot váltott, valamint az autópálya leálló sávján előzte ki a forgalomban résztvevőket.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi menekülése során

ki akart törni az őt üldöző három rendőrautó által felvett alakzatból,

ezért gépjárművét az egyik szolgálati autó irányába kormányozta.

A menekülés során, a gépjármű jobb első ülésén utazó férfi egy fegyverrel a kezében kihajolt a mellette lévő lehúzott ablakon és három alkalommal a levegőbe lőtt, majd miután a rendőrök az üldözését tovább folytatták,

összesen öt célzott lövést adott le a szolgálati gépjárművek irányába

és négy üvegpalackot is feléjük dobott.

Budapestre érve az elkövetők a megengedett sebességhatár túllépésével a záróvonalon áthajtva a leállósávban, majd a buszsávban haladtak tovább, amíg a forgalmi viszonyok miatt kénytelenek voltak megállni. Ekkor a két férfi kiszállt a kisteherautóból és a szalagkorláton átugorva elfutottak, miközben célzott lövéseket adtak le az őket gyalogosan üldöző rendőrök irányába.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a két férfit, akik nem tettek vallomást, és panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×