eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: police.hu

"Realizáltam, hogy élet-halál között vagyok" – így lőttek rá a magyar rendőrökre

A rendőrök beszámoltak arról, mit éltek át az életveszélyes helyzetben.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, hétfő reggel az M5-ös autópályán lövöldözéses autós üldözés történt, ahol végül két embercsempészt fogtak el, majd még 4 embert vettek őrizetbe.

Az üldözésről a Budapesti Rendőr-főkapitányság megosztott egy videót, amelyet a járőrautó fedélzeti kamerája rögzített. A videón jól látszik, ahogy az autópályán több lövést is leadnak. A járőrautó kamerája felvette, amint az egyik rendőr azt mondja, ne menjenek közel az autóhoz, hogy elkerüljék a sérülést. A kisteherautó végül a leállósávba állt, majd az embercsempészek a korláton átugorva a füves, erdős területre menekültek.

Bóna Eliza őrmester a police.hu oldalnak azt mondta, a lövöldözést egyből jelentette, de amikor az embercsempész feléjük lőtt, megijedt, hogy a többi autósnak vagy a kollégáinak baja esik. "Realizáltam, hogy fiatal vagyok, élet-halál között, és akkor gondoltam át, hogy

ott kell lenni fejben."

Az üldözés pillanataiban családtagjaira és a barátaira gondolt.

"Átugrottam a korláton, le a füves részre, ami eléggé csúszott" – számolt be az eseményekről Buzek Tamás Alex törzsőrmester. A fegyverét ő is elővette, mert az embercsempészek lőttek feléjük, látta a torkolattüzeket.

Miután átugrottak a kerítésen, már nem tudták követni őket. A hajszába bekapcsolódott a TEK műveleti egysége is, akik végül elfogták a feltételezett elkövetőket; két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×