INFORÁDIÓ
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz

közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

orvosi ellátás

háziorvos

erőszakosság

kiskunhalas

Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.

Kierőszakolta a soron kívüli orvosi ellátást

Infostart

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy helybeli nővel szemben.

A vádirat szerint a kiskunhalasi nő 2021. október 21-én reggel, a rendelési idő kezdete előtt a háziorvosi rendelő várótermében egészségügyi vizsgálatra jelentkezett. Az ápolónő a járványügyi helyzetre figyelemmel arra kérte, hogy beszólításáig a rendelőintézet udvarán várakozzon.

A nő először még együttműködést tanúsítva a kérésnek eleget tett, majd mégis visszatért a váróterembe. Amikor 8 óra körül megérkezett a helyettesítő orvos, a vádlott rögtön utána indult, azonban a vizsgálóhelyiség bejáratánál az ápolónő várakozásra szólította fel.

Ekkor a nő azonnali vizsgálatot követelve, egy hirtelen mozdulattal megragadta az ápolónő köpenyét, és előbb maga felé rántotta, majd belökte a vizsgálóhelyiségbe, ahova belépett, és helyet foglalt az orvos mellett. További erőszakos magatartásától tartva a háziorvos azonnali és soron kívüli ellátásban részesítette, a nő ezután távozott a rendelőből. Az erőszakosan fellépő nő a közfeladatot ellátó orvost és ápolót más ellátásra szorulókat megelőző ellátás elvégzésére kényszerítette – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

Nyitókép: Nathaphat/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018