eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Először a sofőrt, aztán a buszt püfölte

A Salgótarjáni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emelt vádat egy 24 éves férfi ellen.

Az ittas vádlott 2020. december 18-án délután, a salgótarjáni távolsági autóbusz pályaudvaron úgy akart felszállni a buszra, hogy nem váltotta meg előre a jegyét a pályaudvar pénztárában. Amikor a buszvezető felszólította, hogy szálljon le és vásárolja meg a menetjegyét, a vádlott a vezetőfülke elválasztó ajtaját dühösen nekilökte a gépkocsivezetőnek.

A támadot ekkor a vezető próbálta leszállítani az autóbuszról, aki ennek ellenállt, szidalmazta, majd ököllel meg is ütötte a sofőrt, madj dulakodva mindketten a földre estek. Ezután a gépkocsivezető beszállt az autóbuszba, annak ajtaját bezárta és megpróbált elindulni. Ekkor a vádlott az autóbusz első szélvédőjén lévő egyik ablaktörlő lapátot leszakította a helyéről, a másik lapátot pedig megrongálta, majd a már bezárt autóbusz első ajtaját több alkalommal megrúgta és tovább ordítozott.

Az autóbuszban összesen mintegy 130 ezer kár keletkezett – olvasható a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, cselekményét beismerő és megbánó fiatal férfivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és rongálás miatt emelt vádat, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a kár megtérítésére kötelezést indítványozva.

A közlemény megjegyezi, az ügyészség akkor indítványoz próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, ha az eljárás adatai alapján alaposan feltehető, hogy az elkövetővel szemben a büntetés a végrehajtás elrendelése nélkül is eléri a célját, azaz visszatartja őt újabb bűncselekmény elkövetésétől. Amennyiben az elkövető mégsem tanúsít törvénytisztelő magatartást és a próbaidő alatt elkövetett bűncselekmény miatt újabb szabadságvesztésre ítélik, annak végrehajtása már nem függeszthető fel, és azzal együtt a korábban felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×