eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Hollandiában fogták meg a szökésben lévő pénzhamisító dílert

A pénzhamisító dílert először 2015-ben fogták el a rendőrök mintegy 150 millió forint értékű drog és 56 milliónyi hamis 500 eurós forgalmazása miatt. Tavaly a férfi megszökött a bűnügyi felügyeletből, mostanra jutottak a nyomára a pécsi nyomozók.

Hollandiában bukkantak rá a siófoki férfira, aki egy 2015-ös drog- és pénzhamisítási ügyben folytatott bírósági eljárás alatt szökött meg a bűnügyi felügyeletből - a lábán lévő nyomkövető eszköz eltávolítása után - még 2019. februárjában - derül ki a police.hu híréből. Eredetileg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (NBEFO) pécsi osztálya folytatott eljárást a férfi ellen, akit elfogásakor mintegy 150 millió forint értékű, különösen tiszta droggal, valamint 56 millió forint értékű hamis 500 euróssal értek tetten. Még 2017. június másodikán emeltek vádat ellene.

Szökése alatt a bíróság 12,5 év fegyházbüntetésre ítélte; hat elfogatóparancs volt érvényben ellene.

A KR NNI NBEFO pécsi osztálya által folytatott körözési eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfi feltehetőleg Hollandiában bujkál. Ezt követően a KR NNI Célkörözési Alosztály közreműködésével a holland hatóság célkörözési egysége beazonosította a tartózkodási helyét, majd 2020. június 26-án elfogta őt. A férfi ekkor hamis osztrák iratokkal próbálta meg igazolni magát. A férfi átadásáról a magyar hatóságoknak a holland bíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×