INFORÁDIÓ
2021. június 20. vasárnap
Rafael

szilágyi istván

temetés

özvegy

emberölés

Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én.

Hihetetlen ötlettel állt elő Szilágyi István özvegye

Infostart

A meggyilkolt színész felesége azt szeretné, ha a temetésen ott lenne a fia is, aki a gyanú szerint megölte az apját.

Szilágyi István felesége május 3-án szemtanúja volt, hogy fia rátámadt és egy kalapáccsal meggyilkolta az édesapját. Terhelő vallomást tett a rendőrségen, mégsem tud haragudni a fiára, és azt szeretné, ha a temetésen is együtt búcsúztathatnák a színészt.

Nő nemcsak bízik a fia felmentésében és hazavárja őt, de azt szeretné, ha a gyilkos gyermek is ott állhatna mellette a sírnál a pénteki temetésen. Szerinte a fiú már megbánta tettét, és nem is akart igazán az apjának ártani, csak egy pillanatnyi elborulás váltotta ki belőle a gyilkos ösztönt.

A 49 éves férfi jelenleg harmincnapos előzetes letartóztatását tölti az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, édesanyjával pedig egyébként sem találkozhatna, mivel tanúként érintett az ügyben. Az asszony ennek ellenére minden követ megmozgat, hogy – megfelelő védőőrizet mellett – a fia részt vehessen a temetésen – értesült a Ripost.

A jelentősebb családi események esetén egy nyomozati szakaszban lévő ügynél kizárólag az ügyészség vagy a nyomozási bíró engedélyezhet egy fogvatartott számára bármilyen enyhítést a kényszerintézkedés alól. A fogvatartottnak erre irányuló joga nincs, de egyedi elbírálással egy beadvány útján kérelmezhető – mondta a Bors jogi szakértője.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018