INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

emberölés

gödöllő

budakörnyéki járásbíróság

Ágyra kötözött szeretőjét késelte halálra a gödöllői nő

Ágyra kötözött szeretőjét késelte halálra a gödöllői nő

Infostart

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020. április 3-án elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít.

R. K. gyanúsított férjével tíz éve él házasságban. A kapcsolatból három gyermekük született. A férj 2020 januárjában szerzett tudomást arról, hogy a gyanúsítottal fennálló házasságuk alatt született gyermekek vér szerinti apja valójában a sértett volt, akit a házaspár régóta ismert.

Ezt követően gyanúsított gyakran tartózkodott a sértett ingatlanában Gödöllőn, erről immár a férjnek is tudomása volt

- olvasható a Budapest Környéki Törvényszék honlapján.

2020. március 31-ről április 1-re virradóan a gyanúsított a sértettnél volt. Április 1-én délelőtt a gyanúsított a sértettet a hálószobájában, kezeinél fogva az ágyhoz kötözte, majd késsel többször mellkason szúrta. A szúrások következtében kialakult belső sérülések és a vérvesztéses sokk miatt a férfi életét vesztette. A gyanúsított aznap este bejelentette tettét a rendőrségnek.

Az eddig ismert adatok alapján a gyanúsított - vélhetően a nyomok eltüntetése céljából – a sértett ingatlanjába aznap többször is visszament.

Feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a nyomozás során még nem ismert tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné.

A gyanú tárgyát képező cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható – középmértékes - büntetés nagyságára figyelemmel a bejelentett munkahellyel nem rendelkező gyanúsított tekintetében a szökés, elrejtőzés veszélyére megalapozott következtetés tehető.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta, aki személyi körülményeiről nyilatkozott, azonban vallomást nem tett.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és azzal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 3. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018