eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: ismeretlen

Embertelen, halálos kínzás a szombathelyi börtönben

Hetekig verték, kínozták zárkatársai B.Zs.-t Szombathelyen, a börtön 209-es zárkájában. Az ügyész életfogytiglant kért az elkövetőkre.

három elítéltet azzal vádolnak, hogy halálra kínozták zárkatársukat a szombathelyi börtönben. A nyugat.hu értesülései szerint a perbeszédekből kiderült, hogy az ügyész mindhárom vádlottra életfogytiglani szabadságvesztést kért, és legkorábban 40 év múlva kérhetnének felülvizsgálatot.

A perbeszédekből kiderült, hogy a börtöncellában a kínzás a legszerencsétlenebb zárkatárson csapódott le. Az elsőrendű vádlott kifejezetten szadisztikus jelleme társult a másodrendű vádlott agresszivitásával. rendszeresen, naponta verték gyengébb testalkatú társukat, többször addig fojtogatták, amíg az eszméletét nem vesztette, majd veréssel megint magához térítették.

Olyanról a tanúvallomás is elhangzott, hogy a sértettet ledobták a földre, majd a hasába tapostak, vagy a zárkában elhelyezett kisszékkel fejbe vágták. A homlokon keletkezett sebet öngyújtóval égették meg, hogy ne vérezzen. A kínzásokhoz tartozott még, hogy a sértettel cigarettacsikket etettek, felmosófej pamutszálát etették meg vele és egy 5 literes kannából vizet itattak vele. Ha kihányta, újra innia kellett.

Az elsőrendű vádlott védője kiemelte, hogy védence nem követett el egyenes szándékkal emberölést. A sértett vitathatatlanul meghalt, ezért halált okozó testi sértés megállapítását kérte, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel szemben. A védők arra próbálnak választ találni, hogy ki volt az, aki a sértett halálához vezető bántalmazást véghez vitte. A másodrendű vádlott védője kiemelte, hogy a védence nagyotthalló, így hihető az, hogy ő nem észlelt semmit az éjszakai-hajnali verésekből.

A harmadrendű vádlott védője szerint a hosszú ideig tartó verés arra utal, hogy nem akarták megölni a sértettet, inkább sanyargatni akarták. A pajzsporcot feltehetőleg egy ember törte el. Az utolsó, halálhoz vezető veréssorozatról a szakértők azt mondták, a sérülések hasonlóak ahhoz, mint ha egy kamion ütötte volna el a férfit, vagy magasról lezuhant volna a betonra.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×