eur:
393.45
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Megszólalt a sofőr, akit túszul ejtett a szökött rab

Csak parkolni akart, egy perccel később pedig már nem volt számára menekvés.

A Nissan túszul ejtett 63 éves sofőrje a Ripostnak beszélt arról, hogy nézett farkasszemet a Fővárosi Törgényszék Markó utcai épületéből múlt pénteken megszökött rabbal.

A férfi elmondta, hogy szokás szerint parkoló helyet keresett, amikor egyszer csak szembe találta magát Sz. Károllyal. Nem volt számára menekvés, először csak a szélvédőjén keresztül nézett farkasszemet a fegyverrel, majd utána már a kocsiban is rászegezte a rab a pisztolyt, amit a bíróságon egy felügyelőtől vett el a férfi.

Lassan haladtak, útközben igyekezett nyugtatni a férfit, aki elmesélte neki, hogy most ítélték el 11 év börtönbüntetésre, de neki semmi kedve hozzá. A fegyverével eközben végig hadonászott. Rá is szólt a sofőr, mire a rab bocsánatot kért.

Azzal nyugtattam, hogy amíg itt vagyok mellette, amíg itt vagyunk együtt, addig nem fognak lőni

- mondta a drámai pillanatokat felidézve a férfi.

A hajsza végül a Szentmihályi úton ért véget, amikor a rendőrök beérték és több lövéssel leterítették a megszökött rabot, aki életveszélyes állapotban kerrült kórházba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×