eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.
Nyitókép: Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. (MTI/Mihádák Zoltán)

Ámokfutó túszejtő Budapesten - újabb részletek derültek ki a férfiról

A bankrablás miatt 9 évre ítélt Sz. Károly még februárban szökött meg a Fővárosi Törvényszékről, miután elvette egy őr pisztolyát, túszul ejtett egy biztonsági őrt, majd beszállt egy autóba és a sofőrt fegyverrel kényszerítve menekült a rendőrök elől.

A férfit a városon keresztül üldözték, a nagy hajsza végén több lövéssel állították meg a férfit. Márciusban hagyta el a rabkórházat, visszakerült a börtönbe.

Az átlagosnál magasabb intelligenciahányadossal rendelkező férfi több témában is kiselőadást tart a társainak, de az sem ritka, hogy különböző könyvekből olvas fel nekik hosszú passzusokat - írta a Blikk.

– Amióta a kis akciója után újra visszakerült a börtönbe, teljesen normálisan viselkedik, higgadt, mint egy szerzetes – árulta el Sz. Károly volt rabtársa.

– Nem is akartuk elhinni, hogy képes volt arra az őrültségre, amit elkövetett. A rácsok mögött az egyetlen gondja, hogy nem tud annyi könyvet kölcsönözni, amennyit szeretne. Azt az egyet azonban mindig szóvá teszi, hogy bármiről szívesen beszél, csak arról nem, amit csinált. Hiába faggattuk, semmit nem árult el, se a túszejtésről, se arról, miért próbált megszökni a bíróságról. A másik mániája a higiénia, állandóan tisztálkodik, és nagyon rendben tartja az ágyát és a cuccait – mesélte a volt elítélt.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Sz. Károlyt, visszaesőként akár élete végéig is börtönbe maradhat. A rendőrség közlése szerint „csak” a szökése alatt nyolcféle bűncselekményt követett el.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×