INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

ámokfutás

túszejtés

börtön

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.

Ámokfutó túszejtő Budapesten - újabb részletek derültek ki a férfiról

Infostart

A bankrablás miatt 9 évre ítélt Sz. Károly még februárban szökött meg a Fővárosi Törvényszékről, miután elvette egy őr pisztolyát, túszul ejtett egy biztonsági őrt, majd beszállt egy autóba és a sofőrt fegyverrel kényszerítve menekült a rendőrök elől.

A férfit a városon keresztül üldözték, a nagy hajsza végén több lövéssel állították meg a férfit. Márciusban hagyta el a rabkórházat, visszakerült a börtönbe.

Az átlagosnál magasabb intelligenciahányadossal rendelkező férfi több témában is kiselőadást tart a társainak, de az sem ritka, hogy különböző könyvekből olvas fel nekik hosszú passzusokat - írta a Blikk.

– Amióta a kis akciója után újra visszakerült a börtönbe, teljesen normálisan viselkedik, higgadt, mint egy szerzetes – árulta el Sz. Károly volt rabtársa.

– Nem is akartuk elhinni, hogy képes volt arra az őrültségre, amit elkövetett. A rácsok mögött az egyetlen gondja, hogy nem tud annyi könyvet kölcsönözni, amennyit szeretne. Azt az egyet azonban mindig szóvá teszi, hogy bármiről szívesen beszél, csak arról nem, amit csinált. Hiába faggattuk, semmit nem árult el, se a túszejtésről, se arról, miért próbált megszökni a bíróságról. A másik mániája a higiénia, állandóan tisztálkodik, és nagyon rendben tartja az ágyát és a cuccait – mesélte a volt elítélt.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Sz. Károlyt, visszaesőként akár élete végéig is börtönbe maradhat. A rendőrség közlése szerint „csak” a szökése alatt nyolcféle bűncselekményt követett el.

Nyitókép: Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. (MTI/Mihádák Zoltán)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018