eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Police.hu

Megszólalt a nő, akit majdnem meglincseltek Encsen

A semmiből ugrott elé a kisgyerek, és az után kezdték bántalmazni a rokonok, hogy a sérültet már elvitték a mentők - mondta az a nő, akit majdnem meglincseltek Encsen.

Szombat délután Encsen, egy 52 éves nő autója elé futott ki egy kislány úgy, hogy a vezető már nem tudta elkerülni az ütközést. Azonnal megállt, mire a helyiek közül többen is bántalmazni kezdték, autóját megrongálták, végül a rendőrök menekítették ki a hölgyet a feldühödött rokonok és ismerősök köréből.

Encs polgármestere, Szeles András szerint a lincselés egy szegény városrészben történt, és az ott élők évek óta visszautasítják az önkormányzat segítségét.

"Amikor felajánlottuk a településrészen élőknek, hogy ők is indítsanak el egy polgárőrszervezetet, nem volt rá hajlandóság. Az lenne az elsődleges cél, hogy a szülők felelősségteljesen vigyázzanak a gyermekeikre, és ne engedjék, hogy ellenőrizetlenül az úttesten rohangáljanak. Ha jobban odafigyelnének a családtagjaikra, akkor nem kerülne sor hasonló eseményekre" - mondta a városvezető az InfoRádióban.

Az ATV Híradójában nyilatkozott a nő, aki elütötte a gyereket. Azt mondta, a kisgyerek az út szélén parkoló autók mellett álló társaság tagjai közül futott ki az útra úgy,é s hiába fékezett, elütötte. Az autós azonnal megállt és kiszállt.

„Kiabáltam, kiugrottam a kocsiból és kiabáltam, hogy hívjatok mentőt, hívjatok mentőt. Megijedtem nagyon és sokkot kaptam. Egyszerűen fel sem tudtam hirtelen dolgozni, mert olyan semmiből jött a gyerek, hogy nem számítottam rá” - mondta a nő, aki úgy emlékszik, az ott levő családtagok azt kiabálták, hogy meghalt a kislány. A mentők eközben ellátták és elvitték a gyereket, ezután szabadultak el az indulatok. A nő szerint kijött az egyik rokon, aki szájba vágta, ekkor tört ki a foga, ütötte, ahol érte, és egy másik férfi is bántalmazta.

Az autót vezető nőt a rendőrök menekítették ki a tömegből, amelyből többen már az autójának is nekiestek. A felvételeken látszik, hogy a kocsit összetörték, kiverték minden ablakát is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×