eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Torontóban saját veje ölte meg a calabriai maffia egyik volt vezetőjét

Torontóban saját veje ölte meg a calabriai maffia egyik helyi vezetőjeként számon tartott, élemedett korú bűnözőt, Rocco Zitót - jelentette szombaton a helyi média.

A 87 éves Zitót torontói otthonában ölték meg. Ötvenegy éves veje, Domenico Scopelliti néhány órával a gyilkosság után, szombaton önként jelentkezett a rendőrségnél, amely őt gyanúsította meg a bűntény elkövetésével. A helyi média szerint a gyilkosság idején több családtag is a házban tartózkodott.

Antonio Nicaso, a szervezett alvilággal foglalkozó szakértő közölte a CBC hírtelevízióval, hogy Zito "nagy hal" volt, szoros kapcsolatok fűzték az 'ndranghetaként ismert calabriai maffiához, amely évtizedekkel ezelőtt Torontóban is gyökeret vert. Zito egy calabriai klánnak volt a sarja, az ötvenes évek közepén vándorolt ki Kanadába, és kapcsolatot tartott fenn a calabriai maffia olaszországi, New York-i, montreali ágaival, és egyebek között heroint csempészett Kanadába és az Egyesült Államokba.

Nicaso szerint Zito nagyon veszélyes bűnöző volt, és idősen is megőrizte befolyását és tekintélyét a calabriai maffiánál. A nyolcvanas években elítélték, mert agyonvert Torontóban egy fényképészt. Évekkel később alapító tagja és vezetője lett a maffia torontói csoportjainak tevékenységét összehangoló alvilági testületnek.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×