eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tizennyolc év börtönre ítélték az Obamának mérgező leveleket küldő nőt

Tizennyolc év börtönre ítéltek az Egyesült Államokban szerdán egy nőt, mert mérgező leveleket küldött Barack Obama elnöknek és a New York-i polgármesternek, csak azért, hogy válófélben lévő férjére foghassa a dolgot.

A 36 éves Shannon Guess Richardson ricinnel átitatott papírlapokra írt leveleket küldött 2013 májusában Obamának és az akkori New York-i polgármesternek, Michael Bloombergnek. A ricin a ricinus magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyaga, légzési bajokat okoz.

A nő, miután postára adta a leveleket, a rendőrségre ment és feljelentést tett férje ellen mérgező levelek postázása miatt. A rendőrség idővel kiderítette, hogy a férfinak semmi köze a dologhoz, és kizárólag neje a bűnös. Az asszony a bíróságon váltig állította, hogy senkit sem akart megmérgezni, és bízott abban, a biztonsági ellenőrzés elejét veszi annak, hogy bárki felnyissa a leveleket.

Férje "nevében" Obamához írt levele amúgy így szólt:

"Ami ebben a levélben van az ön számára, elnök úr, nem kapható boltokban. Ahhoz, hogy elfoghasson, végeznie kell velem és családommal, mert nem fogom megadni magam. Aki a házamhoz közelít, golyót kap a képébe."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×