eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több száz milliós fiktív számlákkal csaptak be egy kecskeméti céget

Fiktív számlákkal csalt ki több száz millió forintot egy kecskeméti cégtől két miskolci gazdasági társaság közös ügyvezetője, a rendőrség vádemelést javasol - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Gál Kristóf közleménye szerint a rendőrség befejezte a csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefolytatott nyomozást az ügyvezető és három társa ellen, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

A kecskeméti gazdasági társaság üzleti kapcsolatban állt T. Tibor 49 éves miskolci ügyvezető cégeivel. A gyanúsított ügyvezető 2009. szeptember 1. és 2011. július 11. között alkalmazottaival nagy értékű fiktív számlákat és szállítóleveleket állíttatott ki, amelyek mögött nem volt valós teljesítés.

A számlákat a kecskeméti gazdasági társaság egyik pénzügyi munkatársa ellenőrzés nélkül igazolta. A valótlan tartalmú számlák kifizetésével a kecskeméti gazdasági társaságot több mint 300 millió forint kár érte.

Miután a kecskeméti cég felmondta a szerződést a miskolci cégekkel, T. Tibor több, már korábban kiállított fiktív számlát is más gazdasági társaságokra engedményezett, vagyis a számlán szereplő összeg töredékéért eladta a "követelést" más cégeknek, azok azonban a számla végösszegét kérték a kecskeméti cégtől.

Emiatt a sértett gazdasági társaság ellen több felszámolási eljárás is indult. A kecskeméti cégvezető az egyik felszámolást kérő engedményezett cégnek egy több mint 100 millió forintos számlát ki is fizetett, és így további kára keletkezett.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×