eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Családi tragédia Ácson: A rendőrség csak a halál tényét erősítette meg

Csak a négytagú család haláláról szóló információkat erősítette meg a rendőrség a Komárom-Esztergom megyei Ácson, a bűncselekmény helyszínének közelében tartott csütörtök délutáni sajtótájékoztatón; az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője sem az eset körülményeiről, sem annak lehetséges okairól nem kívánt nyilatkozni.

Makula György a kisváros Dózsa György utcájában tartott sajtótájékoztatón mindössze annyit mondott: családi tragédia történt, amelynek következtében egy 10 és egy 9 éves kisfiú, 27 éves édesanyjuk, és egy 28 éves férfi halt meg.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a családi házban a két kiskorú gyermeket, a férfi és nő pedig akasztás következtében vesztette életét.

Makula György közlése szerint lakossági bejelentésre ment ki két rendőr csütörtök reggel a családi házhoz, majd az ajtót betörték, és a lakásban négy holttestet fedeztek fel.

Arra a kérdésre, hogy a kisfiúk és a felnőttek mikét vesztették életüket, nem kívánt válaszolni, mint ahogy arra sem, hogy az az idős férfi, akit sérülésekkel szállítottak el a reggeli órákban a mentők a családi házból, milyen szerepet játszhatott a tragédiában. Arról sem kívánt beszélni, hogy a kórházba vitt férfi, aki sajtóhírek szerint az áldozatul esett édesanya apja volt, szemtanúja, sértettje, vagy elkövetője lehetett-e a bűncselekménynek, így nem tudni, hogy tanúként, vagy gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen lévő újságíróknak csütörtök délben mindössze annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a házban tartózkodók között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.

A Dózsa György utca érintett szakaszát a rendőrség kordonokkal lezárta, még mindig zajlik a helyszínelés, és a holttesteket sem szállították el - közölte a helyszínről az MTI tudósítója.

Makula György kora délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a haláleset körülményeit az ORFK saját hatáskörébe vonta, és emberölés gyanújával megindította a nyomozást.

Mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, az áldozatul esett 27 éves nő a férfi élettársa volt, a két kisfiú pedig az asszony két gyermeke. Az MTI környékbeliektől úgy értesült, a gyermekek állami gondozásban voltak, és csak a nyári szünidőre engedték el őket nevelőszüleiktől. A helyiek elmondták, hogy az anya, H. Mária az önkormányzatnál dolgozott kisegítőként, a férfi pedig munkanélküli volt; a család másfél éve költözött Ácsra Komáromból.

Helybéliek azt mondták, a 28 éves férfi korábban öngyilkosságot kísérelt meg, ezért orvosi kezelés alatt állt.

Úgy tudni, a gyermekek édesapja jelenleg börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben meggyilkolt egy 27 éves almásfüzitői benzinkutast. Az ORFK szóvivője ezt az információt nem kívánta megerősíteni.

A tragédia helyszíne közelében egy utcabeli lakos az MTI tudósítójának azt mondta, hajnalban, amikor munkába indult, reggel 5 óra 5 perckor, már égett a villany a családi házban, ahol a négy holttestet felfedezték.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn márciusban történt hasonló családi tragédia; a rendőrség gyanúja szerint az apa családi házukban megölte feleségét, valamint 8, és 5 éves gyermekét, majd önmagával is végzett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×