eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Hamis potencianövelők és zugtrafik a mobilboltban

Mintegy 70 millió forint feketepiaci értékű hamis egészségügyi terméket, valamint 5 millió forint értékben illegális dohányterméket foglaltak le a telefonboltnak álcázott zugtrafikokban a Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság pénzügyőrei egy budapesti piac ellenőrzése során - számolt be a NAV.

A NAV munkatársai  egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyidejűleg. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert.

Az összehangolt ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök.

Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok utánpótlás-bázisaként működő zárt raktárat is, ami szintén dugig volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel.

A NAV a mintegy 70 ezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg 2000 csomag illegális dohányterméket lefoglalta, a vállalkozók a büntetőfeljelentés mellett pedig további 5 millió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×