eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Súlyos büntetést kap, aki parkban kerékpározik

Súlyos büntetést kap, aki parkban kerékpározik

Sokszor még a bécsiek sincsenek tisztában vele, hogy az osztrák főváros néhány parkjában nemcsak biciklizni tilos, de még tolni sem szabad a kerékpárt. Márpedig aki megszegi a szabályt, az akár 700 eurós büntetést is kaphat - hívta fel a figyelmet Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Nemcsak biciklivel végigtekerni, de

még a kerékpárt keresztültolni sem szabad

néhány híres bécsi parkon. Ilyen például a Schönbrunni Kastélypark, az Augarten, a Burggarten, a Volksgarten és a Belvedere parkja.

A szigorú szabályon egyelőre nem akarnak enyhíteni, mert amikor még csak a biciklizés volt tilos a parkokban, sokan csak addig tolták a kerékpárjukat, amíg a parkőrök látóterében voltak, utána újra felpattantak rájuk.

Mindegyik történelmi kert az UNESCO világörökség része, gondozásuk az Österreichische Bundesgärten feladata. Az osztrák Életminisztériumhoz tartozó kertészet felel a Habsburgok egykori kertjeiért Bécsben és Innsbruckban.

A Schönbrunni Kastélyparkban, a Burggartenben, a Volksgartenben és a Belvedere parkjában

nemcsak a drótszamarak nemkívánatosak, de semmilyen állatot nem lehet bevinni.

Aki fittyet hány a tilalomra, az akár 700 eurós büntetésre is számíthat. A Schönbrunni Kastélynál egyébként naponta mintegy húsz biciklist figyelmeztetnek a parkőrök, hogy nem mehetnek be kerékpárral.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×