eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kizuhant a síliftből egy magyar nő Ausztriában

Kiesett az ülő sífelvonóból kiszálláskor egy magyar síelő, és egy autó szélvédőjére esett az ausztriai Stuhleck síterepen. A 29 éves nő hét métert zuhant, súlyosan megsérült a balesetben - írta az Index.

Az osztrák hírügynökség beszámolója szerint egy kezdő síelőről van szó, aki házaspárjával sportolt a magyar határhoz közeli terepen. Délelőtt tizenegy körül úgy döntöttek, hogy nem a pályán csúsznak le, hanem inkább lifttel mennek vissza a völgybe, ám az ülőlift középállomásánál nem tudtak elég gyorsan kiszállni - számolt be az Index.

A rendőrség szerint csak akkor nyitották fel a lift biztonsági korlátját, amikor az már elindult tovább, és kezdte elhagyni az állomást. Amikor kiszálltak volna a liftből, már késő volt, a lift újra gyorsulni kezdett és elsodorta őket.

Mire a kezelő megállította a felvonót, a férfi az állomás alatti biztonsági hálóba esett, a nő pedig a felvonó alatt futó útra, egész pontosan egy, az úton elhaladó autó szélvédőjére zuhant.

A nő több csonttörést szenvedett, meg kellett operálni. Viszont a baleset során eszméletét nem vesztette el, köszönhetően annak is, hogy sisakot viselt,

A férfi sérülés nélkül megúszta az esetet, a kocsi vezetője pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor a ráeső nő betörte a szélvédőjét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×