eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Teástasakokban tárolták a dizájnerdrogot

A Készenléti Rendőrség kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. Dávid 22 éves budapesti lakos és négy társa ellen. A férfi 2016 áprilisa óta szerzett be Kínából drogot, amelyet Anglián keresztül szállíttatott a fővárosba és társai segítségével terítette szét országban - olvasható a police.hu-n.

Az öt gyanúsítottat összehangolt január 19-én Budapest több pontján fogták el a nyomozók. Egyikük autójában megtalálták a szállítmányt is, 12 kilogramm kábítószer-gyanús port.

A gyanúsítottak otthonaiban a rendőrök a kábítószer porciózásához és csomagolásához szükséges eszközöket, 10 millió forint készpénzt, 1000 angol fontot, illetve több nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt por új pszichoaktív anyag, amelynek hatóanyag-tartama valószínűleg meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A police.hu szerint a lefoglalt anyag feketepiaci értéke 25 millió forint körül lehet.

A nyomozók az elfogott személyeket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×