eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hihetetlen, hogyan számolják össze az állatkert lakóit

Megkezdte lakóinak szokásos évi összeszámolását a Londoni Állatkert, amelynek gondozói finom csemegékkel indultak útnak, hogy előcsalogassák a több mint 700 fajnak otthont adó intézmény összes lakóját.

A brit főváros szívében lévő intézmény minden évben összeszámolja állatainak számát a legapróbb gerinctelenektől kezdve a legnagyobb emlősökig.

Idén több új jövevénnyel bővül a lista, köztük négy Humboldt-pingvin fiókával és két szumátraitigris-kölyökkel, Achillesszel és Karisszal.

"Június végén a Melati nevű szumátrai tigrisünk egy hím és egy nőstény utódnak adott életet, ami igazi sikertörténet" - mondta Mark Habben, az állatkert munkatársa, hozzátéve, hogy az intézmény jelenleg 712 fajnak és több mint 18 ezer állatnak ad otthont.

Az állatok pontos összeszámolása nagyjából egy hetet vesz igénybe. Az adatokat később a világszerte működő más állatkertekkel is megosztják, segítve a veszélyeztetett fajok megóvását.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×