eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kétmillió dollárért kelt el egy ritka amerikai tízcentes pénzérme

A remélt ár kétszereséért, kétmillió dollárért kelt el egy ritka amerikai tízcentes érme egy floridai árverésen.

Az 1894-es érme a floridai numizmatikusok egyesületének tampai árverésén talált új gazdára: egy műgyűjtő 1 997 500 dollárt fizetett érte - közölte pénteken a Heritage Auctions aukciósház.

Az egykori gravírozója, Charles Barber után Barber-tízcentesnek nevezett pénzérmét San Franciscóban verték csupán 24 példányban 1894-ben, és világszerte kilenc fennmaradt példány ismert belőle.

Van néhány ikonikus darab a ritka érmék piacán. Ez az egyik ilyen numizmatikai ritkaság - hangsúlyozta David Hall, a kaliforniai éremminősítő szolgálat egyik társalapítója, aki életében 30 millió érmét becsült fel, köztük a Barber-tízcentest is.

Mint elmondta, azért vertek ilyen keveset ebből az érméből, mert abban az évben recesszió uralta a gazdaságot és nem volt szükség több tízcentesre.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×