INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Egy hároméves kisfiú életét mentette meg a jellegzetes Beckham-frizura

Infostart / InfoRádió
Amikor a kis Maddox Tallowin szülei beleegyeztek, hogy fiúknak olyan frizurája legyen, mint Beckhamnek, nem is gondolták, hogy az életét mentik meg döntésükkel. Ez a frizura vezette rá az orvosokat, hogy a kisfiú leukémiás. A hajvágás során ugyanis furcsa csomókat fedeztek fel Maddox tarkóján.

A csomók láttán a szülők azonnal orvoshoz vitték a kisfiút. A cambridge-i Addenbrook Kórház orvosai egyértelmű diagnózisa szerint, ezek a daganatok az egyik leukémia típus jellegzetes tünetei.

"Óriási szerencse volt, hogy észrevettük!" - mondta az apa. "Már hónapok óta ezzel nyaggatott minket, hogy ilyen frizurát szeretne. A haja viszont túl hosszú volt, hogy egyszerűen csak beállítsuk. Ezért azt találtuk ki, hogy leborotváljuk két oldalt. Ekkor vettük észre a daganatokat a nyakán és a feje tetején. Egyből gondoltuk, hogy ezt meg kell mutatnunk egy orvosnak is."

Maddox apukája egy éve, október 14-én fedezte fel a csomókat, másnap az orvosok már kemoterápiával küzdöttek, hogy a fia legyőzze a rákot.

"Minden olyan gyorsan történt." - mondja a taxisofőr apa.

Maddox négy hosszú hónapot töltött a kórházban, ott ünnepelte a születésnapját és a karácsonyt is. Édesanyja ápoló, így tudta, hogy könnyen a fia életébe kerülhetett volna, mikor a kemoterápiás kezelések alatt a kisfiú több fertőzést is elkapott. Ugyanis ez a kezelés teljes immunhiányos állapottal jár.

A kisfiú most jól van, de még mindig kimutathatók a leukémiás sejtek a vérében, így három évig biztosan vissza kell járnia a kórházba kemoterápiás kezelésekre és intenzíven szteroidokat is kap.

"Olyan bátor kislegény! Se a jobb napokon, se a rosszabb időszakokban nem veszíti el a lendületét." - meséli az apukája. "Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen korán diagnosztizálták a betegséget. Az orvosok elmondása szerint csak nagyon kevés esetben veszik észre a daganatokat a fejen; sokszor egészen addig nem derül ki a betegség, amíg már közérzeti tünetekkel nem jelentkeznek a panaszok.

Maddox szülei elváltak, de szerencsére nem romlott meg a kapcsolat a két szülő közt, így minden feladatot megosztanak egymás közt, hogy maximálisan támogassák fiúkat.

A címlapról ajánljuk