INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Könyvet olvas munka közben a buszvezető - nézze meg!

Infostart / InfoRádió
Egy megdöbbent utas lefilmezte azt a brit buszsofőrt, aki könyvet olvasott vezetés közben. A férfi ellen fegyelmi eljárás indul, és valószínűleg elbocsátják az állásából.

Az angliai Birminghamben vették kamerára azt a buszsofőrt, aki a felvétel szerint annyira belemerült egy regénybe, hogy még vezetés közben sem hagyta abba az olvasást. A könyvet a kezében tartva a könyökével kormányozta a 61-es buszt a forgalmas úton, fel-fel pillantva a sorok közül a forgalomra.

A szemtanúk szerint még akkor is folytatta az olvasást, amikor beállt a megállókba. Csak akkor hagyta abba néhány pillanatra, amikor a felszálló utasok jegyeit kellett ellenőriznie.

Saját világába volt elmerülve, teljesen magával ragadta a könyv. Rengeteg utas volt a buszon, de ez egyáltalán nem zavarta - mondta el a The Sun napilapnak nyilatkozva egy megdöbbent utas, aki szerint könnyen óriási balesetet okozhatott volna a sofőr vakmerősége.

A férfit alkalmazó National Express busztársaság szóvivője hangsúlyozta: azonnal intézkedtek, és várhatóan felfüggesztik, majd elbocsátják állásából a könyvmoly sofőrt.

A címlapról ajánljuk