INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Csirkelopással vádolták Tom Jonest, de kegyelmet kapott

Infostart / InfoRádió
Csaknem fél évszázad után megkegyelmeztek Tom Jonesnak a wales-i Fochriw lakói. A Grammy-díjas énekest 1963-ban tiltották ki a kisvárosból, miután csirkelopással vádolták meg - tudósított a glasgow-i The Daily Record.

Feloldotta Tom Jones 47 évvel ezelőtti kitiltását a walesi Forchriw város lakossága.

A most hetven esztendős énekes 1963-ban még Tommy Scott néven lépett fel zenekarával, a The Senators-szal a helyi közösségi klubban.

A koncert után kitört kavarodásban nyoma veszett a tombolanyereményként jelen lévő csirkének. A gyanú Tom Jonesra terelődött, amiért a kisváros vezetői kiutasították a zenészt és társait.

Len Davies, aki jelen volt a botránynál, csaknem fél évszázad után így emlékezett az eseményekre: "Valójában nem tudható azóta sem pontosan, hogy mi történt. Annyi biztos, hogy mindenki sokat ivott, és az előadás után kitört némi csetepaté.

Miután elült a botrány, az a csirke, amit a bátyám vett a tombolára, nyomtalanul eltűnt. A szóbeszéd szerint Jones csente el, de igazából sosem derült ki, hogy ki volt a tettes." - nyilatkozta a nyolcvan esztendős Davies.

Azóta is érvényben volt a kitiltó határozat, de most a városlakók úgy gondolták: fiatalkori botlása ellenére szívesen látnák az énekest Forchriw közösségi klubjának színpadán.

Kétséges azonban, hogy Jones élni tud-e a kegyelemmel. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy le kellett mondani április eleji koncertjeit. Orvosai ugyanis figyelmeztették: ha énekel, maradandó kárt tehet legendás hangszálaiban.

A címlapról ajánljuk