eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Később jön Harry Potter, hogy nagyobbat szóljon

A tervezettnél nyolc hónappal később, csak jövő júliusban mutatják be az új Harry Potter-filmet a mozik.

Idén novemberben tervezték bemutatni a Harry Potter és a Félvér Herceg című filmet, ám a gyártó, a Warner Bros. stúdió jövő nyárra tolta a premier dátumát. A társaság elnöke, Alan Horn szerint a varázslótanonc történetét feldolgozó hatodik film nagyobb kasszasiker lesz nyáron, ezért csak július 17-én láthatják először a nézők.

A stúdió szeme előtt az új Batman-film, a Sötét Lovag példája lebeg, amely hatalmas bevételt ért el a nyári bemutatással és azóta is a legnézettebb film. Az alkotás már csanem félmilliárd dollárnyi bevételt hozott csak az Egyesült Államokban, ezzel a Titanic mögött a második a minden idők legtöbb jegybevételt produkáló filmjeinek listáján. Nyáron többen járnak moziban, hiszen a szünidő miatt jobban ráérnek a fiatalok.

A Warner stúdió vezetője azt is hozzátette, hogy a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának hatása még érződik, így több, bemutatásra váró film forgatókönyve sem készült el.

A hatodik Harry Potter-filmet ismét együtt szerepel Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint, míg új szereplőként Jim Broadbent csatlakozott a stábhoz.

A film bemutatójában látható szöveg mindenesetre sejtelmes: "hogy megismerd a jövőt, térj vissza a múltba."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×