eur:
400.7
usd:
367.49
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Életfogytiglan sült csirkével és pizzával

Életfogytiglani börtönbüntetése mellé pizzát kapott az ítéletében egy 33 éves gyilkos az amerikai Oregon államban.

A férfi két éve egy kamiont vásárolt, majd lemondta a rendelést, de a cég tulajdonosa nem akarta visszafizetni a pénzt - mire dühében a vevő a cég oregoni székhelyére utazott, hogy lelője a tulajt, azonban összetévesztette egy másik férfival és azt ölte meg.

A gyilkos annak fejében, hogy két alkalommal felmentést kap a börtönkoszt alól, peren kívüli eljárásban elismerte bűnösségét. A bíró elfogadta a költségkímélő ajánlatot, és egy gyorsétkező étteremláncnál engedélyezett a rab számára teljes menüt a szerdai ítélet előtt és után, sültcsirkével és pizzával. Az ínyencfalatok árát az elítélt és ügyvédje állta.

A dús étkezés mellett a rabot más öröm is érte szerdán: a börtönben felségül vett egy hozzá hasonlóan New York-i illetőségű 48 éves hölgyet. Ez nem volt része a bíróval történt megegyezésnek.

A peren kívüli eljárást helyben hagyta a bíróság magasabb szintje is, mivel annak révén pénzt takarított meg a joghatóság - amely a pizza engedélyezésével megspórolta az esetleges fellebbezéseket is.

Az elítélt leghamarabb 30 év múlva kaphat kegyelmet.

Címlapról ajánljuk
Élő: Bosznia-Hercegovina–Magyarország

Élő: Bosznia-Hercegovina–Magyarország

Bosznia-Hercegovina ellen játszik a magyar labdarúgó-válogatott Zenicában, a Nemzetek Ligája 4. fordulójában. A két csapat gól nélküli döntetlenre végzett egymással szeptemberben, a Puskás Arénában. A mérkőzés előtt a magyar csapatnak két, a bosnyákoknak egy pontja van a csoportban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×