eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem deportálják az elítélt bűnözőt, nehogy visszatérjen

Nem toloncolják ki Nagy-Britanniából azt a lengyel bevándorlót, aki érkezése után egy héttel megerőszakolt egy pincérnőt.

Michal Kwidzinski kilenc éves börtönbüntetést kapott tettéért, de nem toloncolják ki az országból; a bíró szerint ennek nem lenne értelme, hiszen - lévén Lengyelország is tagja az Európai Uniónak - a férfi bármikor visszatérhetne a szigetországba.

A 22 éves lengyel idénymunkás egy kisteherautóba vonszolta be 38 éves áldozatát, akit többször is megerőszakolt és összevert, olyan brutálisan, hogy a szerencsétlen nő majdnem belehalt a bántalmazásba.

A nő sikolyait szerencsére meghallotta egy rendőr, de ő sem járt jobban: a megtermett - két méter magas - lengyel őt is leütötte. Szerencsére a közelben járt egy bátor helybéli, Timothy Miller, aki megakadályozta a tettes elmenekülését.

Kwidzinski, aki a tett elkövetésekor részeg volt és kábítószeres befolyásoltság alatt is állt, elismerte, hogy megerőszakolta a nőt és bántalmazta a rendőrtisztet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×