eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Láncra verte fiát, hogy megakadályozza a házasságát

Az indiai rendőrség mentette meg azt a férfit, akit már egy hónapja tartott láncra verve saját apja, amiért a férfi és a helyi muszlim egyházi vezetők engedélye nélkül akart feleségül venni egy fiatalkorú lányt.

A 21 éves Raghu Amin egy piszkos szobába volt bezárva, miután elismerte szándékát. Egy 18 éves lányt akart elvenni, akinek a családja azonban egy szegényebb és alacsonyabb rangú kaszthoz tartozik.

A rendőrséget a férfi anyja riasztotta. Az apát őrizetbe vették, a rendőrség azonban a helyei egyházi személyiségeket is keresi.

India számos pontján még manapság is él az a hagyomány, hogy a házastársakat a szülők választják ki gyermekeik számára. Az arák általában ugyanahhoz a kaszthoz tartoznak mint a vőlegények és vallásuk is megegyező. Akik ki akarnak ebből törni azokat a család erőszakkal bünteti.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×