eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Minden idők legextravagánsabb rock-koncertje

Már csak egy nap és megrendezik minden idők egyik legnagyobb rock-koncertjét a brazíliai Rio de Janeiróban. A Rolling Stones ingyenes előadására közel két millió embert várnak a Copacabana tengerpartjára.

Egy nappal minden idők egyik legnagyobb koncertje előtt már rajongók ezrei táboroznak a brazíliai Rio de Janeiro tengerpartján, hogy részesei lehessenek a Rolling Stones előadásának.

A legendás zenekar legújabb lemeze, a Bigger Bang turnéjának keretében lép fel a Copacabanán szombat este. Az együttes tagjai péntek reggel érkeztek meg a riói Antonio Carlos Jobim nemzetközi repülőtérre, majd egy 15 autóból, 30 motorból álló konvojjal a Copacabana Palace hotelbe hajtottak, ahol már rajongók tucatjai várták őket.

Egyes rajongók már csütörtök hajnalban letáboroztak a koncert helyszínén, hogy minél jobb helyet szerezhessenek. "Hajnal öt óra óta itt vagyunk és csak annyi időre hagyjuk itt a helyünket, amíg megfürdünk az óceánban" - mondta egyikük, Rodrigo Barduco.

Vannak ugyanakkor olyan rajongók is, akik végül úgy döntöttek, hogy nem mennek ki a rock-történelminek várt eseményre, mivel félnek a túl nagy tömegtől.

A szervezőknek is gondot okoz a rengeteg ember, elsősorban attól félnek, hogy erőszak zavarhatja meg a koncertet. Erre már most is utalnak jelek, csütörtökön például hatan haltak meg egy bandaháború kapcsán kirobbant lövöldözésben.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×