eur:
392.9
usd:
353.32
bux:
73181.14
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Egy rendőrségi motorcsónak köt ki a Mohácsi Határkikötőben 2015. augusztus 6-án. Megújult a folyami határőrizeti rendszer a Duna déli szakaszán, a csaknem 400 millió forintos fejlesztéssel megoldottá vált az államhatár és a vízi határátkelőhely között lévő mintegy 16 kilométeres szakasz folyamatos felügyelete.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Újabb motorcsónak-baleset a Dunán

Éjszaka felborult egy motorcsónak a Margit-szigetnél, hárman voltak rajta, a fővárosi vízirendészek perceken belül valamennyiüket kimentették. Az ügyben büntetőeljárás indult - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A motorcsónak kedden 22 óra 40 perc körül borult fel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság (DVRK) egyik szolgálati hajója a tűzijáték biztosítása miatt a közelben volt, így a csónakról vízbe esett három férfit azonnal kimentették; egyikük sem sérült meg.

A felborult csónakot a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság hajója vontatta ki - ismertette a rendőrség.

A tájékoztatás szerint "a baleset azért történt, mert a motorcsónak vezetője egy másik hajó által keltett nagyobb hullámot nem megfelelően vett. Felmerült, hogy a férfi alkoholt fogyasztott, ezért mintavételre állították elő".

Az ügy körülményeit a DVRK büntetőeljárásban vizsgálja - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Az emberiségnek egyre ellenállóbb baktériumokkal kell megküzdenie - a kutatók így kerülnék el a katasztrófát a jövőben

Az emberiségnek egyre ellenállóbb baktériumokkal kell megküzdenie - a kutatók így kerülnék el a katasztrófát a jövőben

A Covid-járvány rávilágított, az emberiség jelenlegi berendezkedéséből fakadóan sokkal kitettebb lehet a gyorsan fertőző betegségekkel szemben, mint ahogy azt eddig gondoltuk. Ezek a veszélyek azonban nem csak a vírusokból fakadhatnak. Az egyszerű, már régóta ismert betegségek kezelésére alkalmazott antibiotikumok használatával a baktériumok egyre nagyobb rezisztenciát képesek kiépíteni ellenük, amely hamarosan a közegészségügy egyik legnagyobb problémáját fogja jelenteni. Cikkünkben összeszedtük, hogy mit kell tudni az antimikrobiális rezisztenciáról, és mik a legújabb fejlesztési irányok, amelyekkel az orvostudomány igyekszik szembeszállni a folyamattal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×