eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje programismertető beszédét tartja A valódi városfejlesztés 101 pontja címmel a Fonó Budai Zeneházban 2024. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely az új választást maga is el tudja érni

Karácsony Gergely a Kúriánál kezdeményezte a főpolgármester-választási eredmény megsemmisítését és új választás kiírását. VItézy Dávid áll elébe.

Ahogy arról beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester a mai határidőben megtámadta a választás eredményét a Kúrián és megismételt főpolgármester-választás kiírását kérte egész Budapesten.

Amennyiben a Kúria az indítványának nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni – emlékeztet Vitézy Dávid a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy a maga részéről áll elébe, „bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását”.

Mint írja, a minden jelöltet megillető jogorvoslati joggal természetesen ő is élt, és ezáltal többek között két kerület kapcsán csatlakozik Karácsony Gergelyhez: a IV. és a VII. kerületben. „Ezekben a DK által vezetett kerületekben módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel (lásd az alábbi képeken, hogy mekkora hatása volt az érvénytelen szavazatok számára ennek a két kerületnek a gyakorlata). A jogorvoslati kérelmem egyebekben a péntek esti Facebook-posztomban leírtakra alapul” – fogalmaz.

Az LMP által is támogatott politikus bízik abban, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pont kerülhet a június 9-i főpolgármester-választás eredményére, ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal – zárul a bejegyzés.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×