eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. október 25-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely elárulta, mikor tárgyal a Fidesz a főpolgármester-jelöltjéről

A Kormányinfón egy kérdésre válaszolva beszélt erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A csütörtöki Kormányinfón arra a kérdésre is válaszolt Gulyás Gergely, amely azt firtatta, hogy a Fidesznek lesz-e saját főpolgármester-jelöltje a júniusi önkormányzati választáson, vagy esetleg visszalépnek Vitézy Dávid javára, akit az LMP szeretne jelölni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette Orbán Viktor miniszterelnök korábban tett kijelentését: lesz a Fidesznek saját jelöltje.

Azt is elárulta, hogy a párt elnökség a jövő heti ülésén már tárgyal arról, hogy ki lesz Karácsony Gergely kihívója a fővárosban. A felvetésre, hogy be is jelentik-e akkor a jelöltet, a tárcavezető hangsúlyozta, egyelőre csak az egyik téma lesz a jelöltállítás, és lehet, hogy szükség lehet egy újabb tárgyalási körre. Úgy fogalmazott, hogy február végéig biztosan döntenek, de elképzelhető, hogy korábban is elhatározásra jutnak.

Decemberben már Orbán Viktor is többször beszélt a főpolgármester-jelölt állításáról. A Mandinernek adott interjúban azt mondta, "erkölcsileg vállalhatatlan lenne, ha a Fidesz nem venné komolyan a budapesti önkormányzati választásokat, hiszen a Fidesz a legerősebb párt Budapesten”, és a Fidesz főpolgármester-jelöltjével azt közölte: „Valamikor március elején szándékozunk erről olyan döntést hozni, amit a nyilvánosságnak is megmutathatunk.”

A december 21-i Kormányinfón, amelyen a kormányfő válaszolt újságírói kérdésekre, azt mondta, mivel a Fidesz–KDNP a legnagyobb politikai erő Budapesten, kötelezőnek érzik, és örömmel tesznek eleget ennek a jelölésnek. "Tavasszal jelöli, legkésőbb márciusig nevezi meg főpolgármester-jelöltjét a Fidesz" – mondta Orbán Viktor.

Akkor rá is kérdeztek nála, hogy igazak-e azok a hírek, miszerint Ferencz Orsolya vagy Vitézy Dávid lenne a Fidesz főpolgármester-jelöltje, a miniszterelnök ezt azonban kávéházi legendának nevezte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×