eur:
390.98
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Police.hu

Mindkét lányt megölte: pont került a tizennégy évvel ezelőtti borzalmak végére – videó

Vádemelési javaslattal továbbította a rendőrség az ügyészségnek annak az ügynek az iratait, amelynek gyanúsítottja az eddigi adatok szerint megölte és elásta két nevelt lányát Diósjenőn – hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatóján.

Az eseményen Petőfi Attila, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság kiemelt életellenes ügyek koordinátora felidézte, hogy az ügyben sokáig eltűnként kerestek egy 2009-ben ismeretlen helyre távozott, akkor tizenkilenc éves lányt, illetve öt évvel fiatalabb húgát. Bár az addigi adatok szerint a körülmények nem utaltak bűncselekményre, a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a lányok áldozatokká váltak. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2015-ben nyomozást indított az ügyben – részletezte a vezérőrnagy.

Kalmár Zsolt, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese elmondta, hogy a vizsgálatban komoly segítséget kaptak az ORFK, illetve a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Körözési Nyilvántartó és Szakirányító Főosztályának szakembereitől. Az így beszerzett adatok rövid időn belül az eltűnt lányok volt nevelőapjára terelték a gyanút.

A 49 éves H. Józsefet tavaly júniusban diósjenői lakhelyén elfogták, őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A férfi házának udvarán egy elásott női holttest maradványait találták meg a rendőrök, akit az eltűntként körözött 19 éves lányként azonosítottak. Az is gyorsan kiderült, hogy a férfi 2009 márciusában egy veszekedés közben bántalmazta a lányt, aki ennek következtében a helyszínen meghalt.

A rendőrség folytatta a vizsgálatot, aminek eredményeképpen egy másik diósjenői helyszínen újabb elásott emberi testrészeket találtak. Az igazságügyi genetikus szakértők egyértelműen megállapították, hogy a fiatalabb testvér maradványaira leltek. Bár H. József korábban kategorikusan tagadta érintettségét, a második esetben már segítette a nyomozókat a sír felkutatásában – ismertette az ezredes. Az eddigi adatok szerint a férfi a fiatalabb lányt egy hónappal a nővére halála után ölte meg, és ásta el. A nyomozás kiderítette, hogy a gyanúsított számos alkalommal szexuálisan zaklatta a lányokat, a gyilkosságok indítéka lehet, hogy a férfi tartott a lelepleződéstől.

Kiderült az is, hogy a sértettek édesanyja tudott a történtekről, illetve a kettős gyilkosságról, ezért ellene bűnpártolás miatt indult eljárás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×