eur:
389.64
usd:
364.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Police.hu

Élete végéig gondolkodhat rémtettén a diósjenői gyilkos

A Nógrád Vármegyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves diósjenői férfival szemben, aki 2009 év elején előbb a 19 éves, majd a 14 éves nevelt lányát is megölte.

A vád szerint a férfi 2009 februárjában a diósjenői házukban összeveszett a 19 éves nevelt lányával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. Többször fejen ütötte, majd meg is rugdosta a földre kerülő sértettet, aki a bántalmazás következtében életét vesztette. A férfi a holttestet az élettársa segítségével még aznap elásta a háza udvarán.

Egy hónap múlva a férfi a februári áldozat 14 éves húgával veszett össze, aki bevásárlásra kért pénzt tőle. A veszekedés közben a háza udvarán fojtogatta, majd úgy megverte a lányt, hogy az a bántalmazásba belehalt. A férfi a holttestet előbb a házában egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta. 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőt fel akarják parcellázni, ezért a lány csontjait kiásta és elégette, az el nem égő maradványokat pedig máshol földelte el.

A vádlott élettársa, a sértettek anyja tudott a férfi tetteiről, de ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, hogy Budapestre költöztek.

Az ügyben a Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette, míg élettársa ellen bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat, vádiratában

a férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés, a nővel szemben pedig börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Arra az esetre, ha a vádlottak a bíróság előtt a váddal egyezően, teljes körűen beismerik a bűncselekmények elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a férfival szemben a cselekmény elkövetésekor hatályban lévő Büntető Törvénykönyv szerint kiszabható legmagasabb határozott tartamú szabadságvesztés, azaz 15 év fegyház, míg a nővel szemben 2 év börtön a mértékes ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt – olvasható a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×