eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Épkar Zrt./Facebook

Videón Miskolc emblematikus építményének újjászületése

Az Épkar Zrt. munkájával nemcsak maga a kilátó, hanem a környezete is új köntöst ölt magára.

A magyarepitok.hu szúrta ki, hogy a építőipari cég minap a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben bemutatják, hogy hogyan halad az Avasi kilátó fejlesztése. Mint írják, és egyben prezenzálják is a látványos képsorokon, a kilátóban új tetőrétegrend készül, mellette jól halad a festés, illetve a homlokzati hőszigetelés is. Az étteremben pedig a szerkezetépítési munkálatokon dolgoznak:

A szakportál emlékeztet, hogy a mintegy 900 millió forintos teljes projektben az építmény sziluettje, illetve kinézete lényegileg nem változik meg, viszont korszerűsítik azt. A munkálatokhoz a terveket az Ybl Miklós-díjas Viszlai József, Miskolc korábbi főépítésze készítette el.

A felújítás során

  • statikailag megerősítik az épületet,
  • kicserélik az épületgépészetet és a padlóburkolatot,
  • eltávolítják a felesleges antennákat, valamint
  • megerősítik a lépcsőket és kijavítják a falakat.

Továbbá az éttermet is felújítják és a földszinti szabadtéri terasz is újjáéled, alkalmassá válik kulturális programok megtartására. Lecserélik az épületet körülvevő díszburkolatot, illetve a kandelábereket is. Egy sétányt is kialakítanak a kilátó közelében, és felújítják a Győri Nagy Lajos lépcsősort, illetve a Toronyalja utcát.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×