eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Épkar Zrt./Facebook

Videón Miskolc emblematikus építményének újjászületése

Az Épkar Zrt. munkájával nemcsak maga a kilátó, hanem a környezete is új köntöst ölt magára.

A magyarepitok.hu szúrta ki, hogy a építőipari cég minap a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben bemutatják, hogy hogyan halad az Avasi kilátó fejlesztése. Mint írják, és egyben prezenzálják is a látványos képsorokon, a kilátóban új tetőrétegrend készül, mellette jól halad a festés, illetve a homlokzati hőszigetelés is. Az étteremben pedig a szerkezetépítési munkálatokon dolgoznak:

A szakportál emlékeztet, hogy a mintegy 900 millió forintos teljes projektben az építmény sziluettje, illetve kinézete lényegileg nem változik meg, viszont korszerűsítik azt. A munkálatokhoz a terveket az Ybl Miklós-díjas Viszlai József, Miskolc korábbi főépítésze készítette el.

A felújítás során

  • statikailag megerősítik az épületet,
  • kicserélik az épületgépészetet és a padlóburkolatot,
  • eltávolítják a felesleges antennákat, valamint
  • megerősítik a lépcsőket és kijavítják a falakat.

Továbbá az éttermet is felújítják és a földszinti szabadtéri terasz is újjáéled, alkalmassá válik kulturális programok megtartására. Lecserélik az épületet körülvevő díszburkolatot, illetve a kandelábereket is. Egy sétányt is kialakítanak a kilátó közelében, és felújítják a Győri Nagy Lajos lépcsősort, illetve a Toronyalja utcát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×