eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely: Ukrajna mellett kiállni meggyőződés, nem kell mérlegelni

A főpolgármester a Városházán az Ukrán Atlétikai Szövetség sportolóit köszöntötte Ukrajna függetlenségének 32. évfordulóján. Jelen volt Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke is.

Közleményük szerint az esemény díszvendégeként érkező Sebastian Coe köszöntötte az ukrán sportolókat, majd átadta a szövetség oklevelét és érmét két ukrán sportolónak, Mahuchikh Yaroslava magasugrónak és Bekh-Romanchuk Marina hármasugrónak a 2023-as Európai Játékokon elért eredményeikért.

Karácsony Gergely köszöntőjében úgy fogalmazott: "minden erőfeszítés, minden sportteljesítmény tiszteletet érdemel, de én el se tudom képzelni, micsoda akaraterő, micsoda - talán nem túlzás - hősiesség szükségeltetik ahhoz, hogy háborús körülmények között tudjanak felkészülni a sportolók egy világversenyre."

Az ukrán csapatnak nemcsak a versenytársakkal, a percekkel és a méterekkel kellett megküzdenie, hanem a hazája ellen indított orosz agresszió következményeivel, fájdalmával, drámájával is - mondta a főpolgármester. Emlékeztetett, Sebastian Coe, aki többször határozottan elítélte az Ukrajna elleni orosz támadást és kiállt a megtámadott ország mellett, egyszer azt mondta: a sport univerzális nyelv, amely hidat épít ember és ember közé.

"Budapest a hidak városa, a szó konkrét és átvitt értelmében is.

Éppen ezért Ukrajna mellett állni számunkra nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés" - mondta Karácsony Gergely.

"Budapesten nem keverjük össze az áldozatot az agresszorral. Budapest nem veszíti el erkölcsi iránytűjét. És nem veszítjük el a barátainkat sem" - idézték a főpolgármestert a kommünikében.

Az eseményen - amelyen részt vett Natalia Dobrynska olimpiai bajnok, az Ukrán Atlétikai Szövetség alelnöke - beszédet mondott Balog István, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője és Hartyányi Jaroszlava, a Fővárosi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A rendezvény Magyarországon élő ukrán menekültek kulturális műsorával zárult - írta a Főpolgármesteri Hivatal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×