eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Diákok a középszintű német írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2022. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Fontos időpont jön a családi pótléknál és az adókedvezménynél – érdemes odafigyelni, sokba kerülhet

Ha érettségizett most a gyermek, akkor nincs több családi pótlék és családi adókedvezmény sem.

Nem jogosult családi pótlékra és családi adókedvezményre se, akinek gyermeke idén fejezi be a középiskolát. Ráadásul aki a jogosultság megszűnését nem jelzi a munkáltatójánál sem, azt még 12 százalékos különbözeti bírsággal is sújthatják – erről nyilatkozott egy adószakértő a napi.hu-nak.

Fontos tudni, hogy a Magyar Államkincstár a most érettségiző gyermek után júliusban már nem fog családi pótlékot utalni. A szülőknek a családi pótlékot csak a tanév végéig, vagyis június végéig folyósítják.

Idén az Oktatási Hivatal adatai szerint 74 ezer végzős középiskolás érettségizett nem előrehozottan. Az RSM adószakértője szerint a most érettségiző gyermekek szülei 2023 júniusában jogosultak utoljára családi adókedvezményre. Ha valaki nem mondja le a családi kedvezményt, akkor jogosulatlanul veszi azt igénybe, így az év során adóhiánya keletkezik, amit az éves adóbevallás során rendezni kell. A kedvezmény jogalap nélküli igénybevételének összegére ezen felül még még 12 százalék különbözeti bírságot is megállapítanak, amit meg kell majd fizetni az éves személyi jövedelemadó bevallásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×