eur:
389.14
usd:
368.12
bux:
55892.12
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Diákok a középszintű német írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2022. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Fontos időpont jön a családi pótléknál és az adókedvezménynél – érdemes odafigyelni, sokba kerülhet

Ha érettségizett most a gyermek, akkor nincs több családi pótlék és családi adókedvezmény sem.

Nem jogosult családi pótlékra és családi adókedvezményre se, akinek gyermeke idén fejezi be a középiskolát. Ráadásul aki a jogosultság megszűnését nem jelzi a munkáltatójánál sem, azt még 12 százalékos különbözeti bírsággal is sújthatják – erről nyilatkozott egy adószakértő a napi.hu-nak.

Fontos tudni, hogy a Magyar Államkincstár a most érettségiző gyermek után júliusban már nem fog családi pótlékot utalni. A szülőknek a családi pótlékot csak a tanév végéig, vagyis június végéig folyósítják.

Idén az Oktatási Hivatal adatai szerint 74 ezer végzős középiskolás érettségizett nem előrehozottan. Az RSM adószakértője szerint a most érettségiző gyermekek szülei 2023 júniusában jogosultak utoljára családi adókedvezményre. Ha valaki nem mondja le a családi kedvezményt, akkor jogosulatlanul veszi azt igénybe, így az év során adóhiánya keletkezik, amit az éves adóbevallás során rendezni kell. A kedvezmény jogalap nélküli igénybevételének összegére ezen felül még még 12 százalék különbözeti bírságot is megállapítanak, amit meg kell majd fizetni az éves személyi jövedelemadó bevallásban.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×