eur:
389.19
usd:
361.41
bux:
68423.67
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Grósz Andor, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumának elnöke beszédet mond a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban 2023. április 16-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A Mazsihisz új elnöke lett a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) új elnököt választott.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közgyűlése vasárnap tartotta négy évenként esedékes tisztújító küldöttgyűlését.

Mivel a Szövetség Alapszabálya szerint egy elnök csak két cikluson keresztül irányíthatja a neológ zsidó felekezetet, így a Mazsihiszt eddig vezető Heisler András nem indult újra a pozícióért. Heisler András a következő négy évben küldöttként vesz részt a közgyűlés munkájában.

A közgyűlés nagy többséggel dr. Grósz Andor orvos-dandártábornokot, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumának elnökét választotta meg elnökké a következő négy évre dr. Nógrádi Péter ügyvéd ellenében.

A közgyűlés a Mazsihisz alelnökévé választotta Mester Tamást, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnökét.

Grósz Andor 1951-ben született Győrben. A szentpétervári Katonaorvosi Akadémia Általános Orvostudományi Karán végzett repülőorvosi szakon. A Kecskeméti Zsidó Hitközség elnöke 33 éve. 2005-től a MH Kecskeméti Repülőkórház főigazgatója volt, 2007-2010 között a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központjának katonai főigazgató-helyetteseként dolgozott, 2010-2011 között az intézmény megbízott főigazgatója volt, majd 2013-tól a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke.

2008-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2014-ben a Magyar Érdemrend Középkeresztjét - olvasható a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által kiadott közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×