INFORÁDIÓ
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta

mazsihisz

2021.05.30. 18:47

Régi-új főrabbija van a Mazsihisznek

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) közgyűlése megerősítette a rabbitestület korábbi döntését, hogy Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga vallási vezetője az országos főrabbi – közölte a a hitközség.
2019.12.23. 22:11

A Várban meggyújtották a második hanukagyertyát

Az ünnepekkor fogékonyabbá kell válnunk a mindennapi apró csodákra: gyermekeink mosolyára, szeretteink kedves mozdulataira, az idősek bölcsességére - emelte ki a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a budai Várban, ahol meggyújtották a második hanukagyertyát.
2019.02.24. 17:44

Feljelentést tett a Mazsihisz - eltűnt 122 millió foriint

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egy súlyos pénzügyi bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Mintegy 122 millió forintról van szó.
2018.04.11. 13:57

Lemondott Frölich Róbert

Lemondott tisztségéről Frölich Róbert országos főrabbi - olvasható a Budapesti Zsidó Hitközség honlapján.
2017.07.07. 21:53

Orbán Viktor válaszolt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének levelére

Az illegális migráció egyértelműen nemzetbiztonsági kérdés. Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra tekintet nélkül érvényesítik a magyar állam politikai és jogi erejét - szögezi le Orbán Viktor a Heisler András Mazsihisz-elnöknek írt, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke által az MTI rendelkezésére bocsátott levélben.
2017.07.06. 17:51

Mazsihisz a sorosozó kampányról: "a félelmek beigazolódtak"

A Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok visszavonását kéri az utcákról a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke Orbán Viktortól. Heisler András az InfoRádiónak azt mondta, a plakátkampány már az elmúlt napokban is felerősítette a zsidósággal szembeni antiszemita indulatokat. A kormányfő  írásos választ küld majd.
2017.02.14. 20:57

A Mazsihisz elnökével tárgyalt Orbán

Az idei év közös feladatairól, a magyarországi zsidóság problémáiról, az egyházi intézmények fejlesztéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke az Országházban.
2017.01.11. 19:38

Kétmilliárd forintot kapnak a zsidó közösségek

A következő két évben csaknem kétmilliárd forintot biztosít a kormány a zsidó vallási közösségek ingatlanfejlesztéseire. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.
2016.08.29. 13:25

Gyermekközpontú új hittankönyvet adott ki a Mazsihisz

Modern és gyermekközpontú, rejtvényeket és sok rajzot tartalmaz az az új hittankönyv, amelyet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége adott ki a kormány támogatásával. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, az új hittankönyvet hasznosan forgathatják azok a gyerekek is, akik nem kapnak vallásos nevelést, vagy más felekezethez tartoznak.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018