eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Megváltozott forgalmi rend a Szilágyi Erzsébet fasoron 2015. október 19-én, miután megkezdődött a munka a felújítás alatt álló Széll Kálmán tér jelzőlámpás csomópontjának középső részén. A Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút útvonalon a nagy csomópontban csak kétszer egy sávon haladhat a közúti forgalom, és ideiglenesen nem lehet a Szilágyi Erzsébet fasor felől a Margit körút, illetve a Dékán utca felé balra kanyarodni.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Felélik a vagyont, 61 ingatlanát eladja a főváros

Napi működésre kell a pénz.

A Népszava cikke szerint piacra dob a birtokában lévő ingatlanok közül 61-et a Fővárosi Önkormányzat.

A legdrágább a XI. kerületben van a Rimaszombati úton, 14 ezer négyzetméteres, gimnáziumi épület volt, 2015 óta üresen áll. A 27,5 ezer négyzetméteres területen a jelenleginél ötször nagyobb épület is felhúzható, vagy akár négy nagyobb fejlesztési telek is kiszabható - próbálja felkelteni az érdeklődést a főváros vagyongazdálkodó cége, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt., amely az ajánlatokat május közepéig várja. Az ingatlan kikiáltási ára 7 milliárd forint plusz 1,75 milliárd forint.

Az összes ingatlanból 18 milliárd forint bevételt remélnek,

egyiket sem használja a főváros.

Van még köztük pár II. kerületi villa, régi iskolaépületek, irodák, üres telkek, szivattyúház, kultúrház, lőtér és mezőgazdasági területek, valamint kastély is.

Az ingatlaneladásokból befolyó bevételt a közszolgáltatások működtetésére fordítja a város - tudta meg a lap, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesre hivatkozva hozzátéve, a kormánypárti képviselők nem szóltak hozzá a kapcsolódó vitához, és egyébként a korábbi ciklusok alatt is voltak eladások.

Budapest vagyonának 2016-ban még 84 százalékát tette ki a város által birtokolt 5361 ingatlan. Ezek összértéke akkor 1 623 milliárd forint volt. Csakhogy ezek többsége nem eladható – például hidak, utak, közművek, satöbbi –, csupán 2 százalék értékesíthető. A helyzetet nehezíti, hogy a forgalomképes ingatlanok harmadában az önkormányzat csupán résztulajdonos, így már 2016-ban – az utolsó elérhető vagyonkimutatás szerint – alig valamivel több mint 500 ingatlan sorsáról dönthetett a főváros önállóan. Ebből évente több tucatot hirdetnek meg, de van, ami évekig vár a vevőre.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×