INFORÁDIÓ
2023. március 26. vasárnap
Emánuel

felvi

felvételi

képzés

oktatási hivatal

oktatásügy

vanó renáta

felsőoktatás

Új szakok és határidő-változás – fontos információk felvételizőknek

Új szakok és határidő-változás – fontos információk felvételizőknek

Infostart / InfoRádió - Imre Júlia

Újabb képzések jelentek meg a felvi.hu-n, a jelentkezés véglegesítése előtt ezért érdemes ismét átnézni a meghirdetett szakokat – tájékoztatott az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

Már két hetük sincs a diákoknak a felsőoktatási jelentkezés leadására. A véglegesítés előtt érdemes ismét megnézni a meghirdetett képzéseket, ugyanis a napokban új szakok jelentek meg az egyetemek és főiskolák kínálatban – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

A felvi.hu-ra való regisztrációt követően első körben a személyes adatokat, majd a tanulmányi adatokat kell megadni, végül a kiválasztott szakokat kell rögzíteni. Legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg, viszont mind az állami ösztöndíjas, mind pedig a költségtérítéses formája is, vagyis összesen tizenkét sor tölthető ki – tette hozzá Vanó Renáta.

A kiválasztott szakokat a preferencia alapján ajánlott sorba rendezni, ugyanakkor ezen még a későbbiekben is – április elejétől július elejéig – lehet módosítani – hangsúlyozta a felsőoktatási elnökhelyettes. A sorrendváltoztatás mellett egy jelentkezési helyet is törölhet a jelentkező, újat viszont nem jelölhet meg.

Vanó Renáta arra is felhívta a figyelmet, hogy a korábbi évekkel ellentétben

idén a jelentkezés hitelesítését is február 15-ig kell elvégezni.

Erre korábban plusz öt nap állt rendelkezésre, tehát február 20-ig lehetett megtenni. A hitelesítés csak az Ügyfélkapun végezhető el, tehát aki még nem rendelkezik vele, minél hamarabb regisztráljon – figyelmeztetett az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

További részletek itt olvashatók.

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Új szakok és határidőváltozás – emlékeztető felvételizőknek
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018