eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Új szakok és határidő-változás – fontos információk felvételizőknek

Újabb képzések jelentek meg a felvi.hu-n, a jelentkezés véglegesítése előtt ezért érdemes ismét átnézni a meghirdetett szakokat – tájékoztatott az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

Már két hetük sincs a diákoknak a felsőoktatási jelentkezés leadására. A véglegesítés előtt érdemes ismét megnézni a meghirdetett képzéseket, ugyanis a napokban új szakok jelentek meg az egyetemek és főiskolák kínálatban – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

A felvi.hu-ra való regisztrációt követően első körben a személyes adatokat, majd a tanulmányi adatokat kell megadni, végül a kiválasztott szakokat kell rögzíteni. Legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg, viszont mind az állami ösztöndíjas, mind pedig a költségtérítéses formája is, vagyis összesen tizenkét sor tölthető ki – tette hozzá Vanó Renáta.

A kiválasztott szakokat a preferencia alapján ajánlott sorba rendezni, ugyanakkor ezen még a későbbiekben is – április elejétől július elejéig – lehet módosítani – hangsúlyozta a felsőoktatási elnökhelyettes. A sorrendváltoztatás mellett egy jelentkezési helyet is törölhet a jelentkező, újat viszont nem jelölhet meg.

Vanó Renáta arra is felhívta a figyelmet, hogy a korábbi évekkel ellentétben

idén a jelentkezés hitelesítését is február 15-ig kell elvégezni.

Erre korábban plusz öt nap állt rendelkezésre, tehát február 20-ig lehetett megtenni. A hitelesítés csak az Ügyfélkapun végezhető el, tehát aki még nem rendelkezik vele, minél hamarabb regisztráljon – figyelmeztetett az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

További részletek itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×